15 oktober 2017 In de media

Linssen zet Vitesse laat naast Heracles Almelo

Doelpunten, beide na rust, van Kristoffer Peterson en Bryan Linssen zorgden zondagmiddag voor een puntendeling in Almelo: 1-1.
Vitesse begon de uitwedstrijd vs Heracles Almelo in dezelfde opstelling als tijdens de laatste competitiewedstrijd, twee weken geleden vs FC Utrecht. Voor Remko Pasveer, Thomas Bruns en Bryan Linssen betekende het een weerzien met hun oude club. Ook Gino Bosz, die ook tot de wedstrijdselectie behoorde, keerde terug op bekende bodem. Aan de andere kant begon Brahim Darri, die jarenlang in de Vitesse Voetbal Academie speelde, in de basis.

Vitesse begon de wedstrijd in de wetenschap dat bij winst de ploeg kon stijgen naar de tweede plek in de Eredivisie. Het begin was alleraardigst. Tim Matavz noteerde twee mogelijkheden. Eerst uit een corner van Bruns en later via een voorzet van Fankaty Dabo. Daarna kwam de thuisploeg steeds beter in de wedstrijd. Pasveer moest er zo nu en dan aan te pas komen en dat deed hij voortreffelijk. Zo tikte de doelman een afstandsschot van Darri uit de kruising en lag de Vitessenaar in de weg bij een poging van Reuven Niemeijer. Vitesse nam het slotakkoord van de eerste helft voor haar rekening, toen Dabo de bal onderschepte en Milot Rashica in stelling bracht, maar de vleugelspeler schoot over.

In de tweede helft begon Vitesse meer en meer een stempel op de wedstrijd te drukken. Dat overwicht na rust mondde uit in diverse kansen. Eerst dook Matavz op voor Heracles Almelo-doelman Bram Castro, maar de spits stuitte op de doelman. Even later belandde de bal via een goede aanval bij Navarone Foor. Hij speelde zich vrij en schoot, maar zag de bal over het doel gaan.

Omdat Vitesse vergat te scoren in deze sterke fase, bleven de Heraclieden in de wedstrijden. In de 73e minuut kwam de thuisploeg zelfs op 1-0, toen invaller Peterson een voorzet van Brandley Kuwas bij de tweede paal binnenkopte. Vitesse probeerde het nog wel en kreeg in de slotfase toch nog loon naar werken. Bryan Linssen schoot knap de 1-1 binnen.

Volgende week speelt Vitesse op donderdagavond de uitwedstrijd vs SV Zulte Waregem in de UEFA Europa League. Zondag 22 oktober volgt de uitwedstrijd vs sc Heerenveen.