15 september 2017 In de media

Lazio-coach Inzaghi onder de indruk van Vitesse

Lazio-trainer Simone Inzaghi was blij met de reactie van zijn spelers in het Europa League-duel met Vitesse. De Romeinen kwamen voor het eerst dit seizoen op achterstand, maar bogen die uiteindelijk om in een overwinning: 2-3.
Vitesse nam na ruim een half uur brutaal de leiding via Tim Matavz, die scoorde uit een uitstekende voorzet van Milot Rashica. Lazio ging daardoor met een verrassende 1-0 achterstand de rust in. 'Ik vond ons de eerste helft niet zo slecht, maar we maakten onze kansen niet af', blikte Inzaghi bij Sky Italia terug op het eerste bedrijf, waarin hij een aantal reserves een kans gaf.

Dat had overigens niets met zijn waardering voor Vitesse te maken. 'Vitesse is een erg sterk team. Ik was niet blij toen zij uit de loting kwamen, want ze hebben veel snelheid en kwaliteit in de voorhoede', aldus de Italiaan, die zijn ploeg na een aantal tactische omzettingen meer grip zag krijgen. 'Ik ben erg blij met de reactie van mijn spelers op die wijzigingen.'

Inzaghi legde uit dat een systeemwissel aan de basis van het succes stond. 'We wisselden van een 3-5-1-1 naar een 4-3-1-2 formatie en daarmee kreeg ik de antwoorden die ik zocht. Daar ben ik erg gelukkig mee. Het was pas de eerste keer dit seizoen dat we achterkwamen en daar hebben we goed op gereageerd.'

Aanvoerder Marco Parolo speelde met zijn 1-1 een belangrijke rol in de comeback van de Italianen. 'Op achterstand komen in Europa is nooit makkelijk, maar we vochten ons terug met goed voetbal, vastberadenheid en vertrouwen. We hebben laten zien dat we karakter en kwaliteit hebben, maar we hebben Vitesse wel te veel kansen gegund.'