26 november 2016 In de media

Kwakkelend Vitesse krijgt Excelsior niet klein

[Kwakkelend Vitesse krijgt ook Excelsior niet klein]
Vitesse is er in eigen huis niet in geslaagd te winnen van Excelsior: 2-2. De Arnhemmers wonnen door twee snelle treffers van Hicham Faik ook hun zesde Eredivisie-duel op rij niet.Vitesse heeft het dit seizoen lastig in het eigen Gelredome. Van de zes thuiswedstrijden deze jaargang won de ploeg van trainer Henk Fraser er slechts twee. Ook in het duel met nummer veertien Excelsior begon de thuisploeg belabberd. Faik werd in de zevende minuut weggestuurd door Nigel Hasselbaink en schoot de bal met een stuit langs doelman Eloy Room.

Zeven minuten later kon de middenvelder opnieuw juichen na opnieuw een afstandsschot op aangeven van Hasselbaink. Ditmaal schoot Faik de bal buiten bereik van Room in de kruising. Excelsior bereikte daarmee de snelste 0-2 voorsprong in de geschiedenis van de club. De daverende start van de Rotterdammers kwam in de 25ste minuut ruw ten einde toen Jurgen Mattheij in de fout ging ten opzichte van basisdebutant Arshak Koryan. Scheidsrechter Siemen Mulder wees naar de stip, waarna Ricky van Wolfswinkel alweer zijn derde penalty van het seizoen binnenschoot.

Na een uur greep Fraser in door Milot Rashica en Adnane Tighadouini in te brengen voor jongelingen Mitchell van Bergen en Koryan. Precies dat duo verzorgde tien minuten later de gelijkmaker. De Arnhemmers kwamen er via Rashica razendsnel uit na een hoekschop van Excelsior. De aanvaller behield het overzicht en bediende Tighadouini, die bijzonder kalm bleef voor het doel: 2-2.

In de resterende twintig minuten bleef Excelsior uit de omschakeling gevaarlijk worden, maar tot een derde treffer kwam de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag niet. Omdat Vitesse verzuimde de comeback door te zetten bleef het in Gelredome bij een gelijkspel. Vitesse blijft daardoor voor de zesde Eredivisie-wedstrijd op rij zonder overwinning, maar staat nog wel zevende. Excelsior verdubbelt door het punt in Arnhem de voorsprong op nummer zestien NEC.