30 april 2018 In de media

Jong Vitesse wint op het nippertje van Jong De Graafschap

Op Papendal won Jong Vitesse zondag 29 april haar wedstrijd tegen Jong De Graafschap met 3-2. Het was vanaf het begin duidelijk dat er gewonnen moest worden aangezien concurrent UNA eerder die dag al drie punten pakte tegen Be Quick 1887.
Jong Vitesse begon scherp aan de wedstrijd, maar al gauw leek Jong De Graafschap een succesformule te hebben om de verdediging van de Arnhemmers op het verkeerde been te zetten. Kyvon Leidsman werd meerdere malen weggestuurd met een steekballetje achter de verdediging, waardoor hij oog in oog kwam te staan met Jong Vitesse-doelman Stef Brummel.

Het was echter de thuisploeg die de score opende. Jesse Schuurman schoot de bal knap binnen na een goede voorzet vanaf de linkerflank, 1-0.

Na deze goal lag het initiatief vooral bij Jong De Graafschap en zij zorgden ervoor dat het achterin kraakte bij de Arnhemmers. In de 25e minuut zorgde Delano Burgzorg dan ook voor de gelijkmaker, 1-1.

De verdediging van Jong Vitesse had moeite met de knappe loopacties van Kyvon Leidsman en de steekpasses die hem voor de goal zette. Hierdoor moest Stef Brummel een aantal keer in actie komen om zijn doel schoon te houden. In de 39e minuut werd de spits van Jong De Graafschap wederom weggestuurd en schoof de bal listig langs de doelman van Jong Vitesse, 1-2.

In de tweede helft pakte Jong Vitesse het initiatief weer over, maar dit resulteerde niet in een Arnhems doelpunt. Totdat Julian Lelieveld het in de slotfase op zijn heupen kreeg. In de 88e minuut maakte de rechtsback de gelijkmaker uit de kluts en in de blessuretijd schoot hij ook nog de winnende goal binnen, 3-2.

Door deze winst pakt Jong Vitesse alsnog drie hele belangrijke punten in de strijd om het kampioenschap van de Derde Divisie. Hierdoor behouden zij hun voorsprong van vijf punten op UNA. Jong Vitesse speelt zaterdag 5 mei op Papendal tegen EVV. De wedstrijd begint om 19.30 uur.