10 september 2017 In de media

Jong Vitesse wint met 2-0 van de Meern

Op Papendal speelde Jong Vitesse op zondag 10 september haar tweede thuiswedstrijd van dit seizoen in de derde divisie. Dankzij een 2-0 zege op VV De Meern staan de Arnhemmers, samen met het Brabantse UNA, bovenaan de ranglijst.
Met een flink aantal spelers uit de selectie van het eerste elftal, trad Jong Vitesse trainer Joseph Oosting aan tegen de bezoekers uit de provincie Utrecht. Dat was ook wel nodig tegen een verdedigend ingesteld VV De Meern.

Het initiatief lag vooral bij de Arnhemmers en in het eerste kwartier was Jong Vitesse dreigend via de zijkanten. Echt gevaarlijk werd de ploeg van Joseph Oosting echter niet, wat kansen creëerde voor de bezoekers.

Achterin kraakte het bij Jong Vitesse. Gelukkig voor de Arnhemmers werd onder andere een slappe pass van Oude Kotte, niet afgestraft door VV De Meern. Waardoor de ruststand bleef steken op 0-0.

De tweede helft begon weer met een fel Jong Vitesse tegen een oranje muur van VV De Meern. De Arnhemmers bleven slordig in de eindfase, waardoor grote kansen uitbleven. Pas in de 66e minuut schoot Thomas Oude Kotte de bal van afstand tegen het net, 1-0.

Het was dan nog even billen knijpen, want Jeroen Houwen redde knap na een schot van VV De Meern en de bezoekers kregen ook nog eens een penalty wegens hands van een Jong Vitesse verdediger. De bal knalde echter tegen de lat, waardoor Jong Vitesse de voorsprong kon behouden.

Mitchell van Bergen gooide de wedstrijd in de 89e minuut pas in het slot, door de bal in de korte hoek te schieten, 2-0. Daardoor staat Jong Vitesse momenteel op zeven punten na drie wedstrijden, wat dus goed is voor een gedeelde eerste plaats.