29 oktober 2016 In de media

Jong Vitesse verliest van Kozakken Boys

Jong Vitesse heeft vanmiddag met 3-1 van Kozakken Boys verloren. Abiola Dauda maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd. Namens de ploeg uit Werkendam was Ahmad Mendes Moreira voor rust trefzeker. Na rust maakten Delano Gwaeron Stout en Wesley Pollemans de tweede en derde treffer voor Kozakken Boys.
Jong Vitesse begon sterk aan het duel. De eerste kans van de wedstrijd was dan ook voor de ploeg uit Arnhem. In de tiende minuut werd Abiola Dauda neergelegd door Gaari. Arbiter Dröge legde de bal op de stip waarna Dauda de Arnhemmers op voorsprong zette: 1-0. Daarna volgde een goede aanval van Kai Koreniuk. De aanvaller stond vrij voor de doelman maar schoot de bal rakelings over het doel van keeper Den Hartog.

Na twintig minuten spelen werd de ploeg van trainer Danny Buijs sterker. Stout vuurde een schot af op het Arnhemse doel, maar de bal werd stijlvol gepakt door keeper Stef Brummel. In de 37ste minuut is het dal wel raak. Na een goede actie schoot Moreira de bal in het doel.

In de tweede helft begon de ploeg uit Werkendam fel. Na een corner bleef de bal hangen, Stout kreeg hem op zijn voeten en schoot de bal binnen: 1-2. Jong Vitesse had moeite om grip op de wedstrijd te krijgen. Een grote kans voor Kozakken Boys was er in de 75ste minuut. Sonmez liep alleen op de keeper af, maar keeper Brummel kwam goed uit. Niet veel later lag de 3-1 wel in het net. Vanuit een corner kopte Pollemans de bal hard binnen: 3-1.

Jong Vitesse vs Kozakken Boys 1-3 (1-1)
10’ Dauda 0-1 (pen.); 37’ Moreira 1-1; 62’ Stout 1-2; 88’ Pollemans 1-3

Scheidrechter: Dröge