22 januari 2018 In de media

Jong Vitesse verliest van koploper UNA: 1-0

Jong Vitesse heeft zondag 21 januari verloren van koploper UNA uit Veldhoven. Op Sportpark Zeelst waren de mannen van hoofdtrainer Jeroen van Bezouwen te sterk voor de beloftenploeg van trainer Joseph Oosting (1-0). Het doelpunt van de Veldhovenaren viel in de 93e minuut.
Jong Vitesse begon de wedstrijd fel en creëerde een aantal goede kansen. Onder andere Mitchell van Bergen werd regelmatig gevaarlijk, maar UNA-doelman Petar Stoskovic wist zijn doel schoon te houden. Jong Vitesse-spits Lars ten Teije kreeg net als Van Bergen meerdere kansen om de openingstreffer binnen te schieten. Ook deze kansen werden niet verzilverd en beide ploegen gingen de rust in met 0-0.

Na rust werd de thuisspelende ploeg sterker. Jong Vitesse-doelman Jeroen Houwen hield zijn doel na meerdere schoten van UNA-spits Mart van de Gevel schoon. Ondanks het overwicht van UNA kwam Jong Vitesse er soms gevaarlijk uit. Stoskovic keepte een uitstekende wedstrijd en hield alle Arnhemse schoten uit zijn doel. De wedstrijd leek op een gelijkspel af te stevenen. In de slotseconden van de wedstrijd kreeg Thomas Oude Kotte de bal ongelukkig tegen zijn arm aan. UNA-spits Van de Gevel schoot onberispelijk raak en besliste daarmee de wedstrijd: 1-0.

Door deze nederlaag staan de mannen van Oosting vier punten achter de Veldhovenaren. Jong Vitesse speelt zondag 28 januari de volgende wedstrijd in de Derde Divisie. Op Papendal ontvangen de Arnhemmers HBS Craeyenhout uit Den Haag (aanvang, 14.30 uur).