9 mei 2016 In de media

Jong Vitesse sluit seizoen in stijl af

Jong Vitesse heeft het laatste duel van het seizoen winnend afgesloten.
De ploeg van trainer John Lammers eindigt hiermee op de tweede plaats en mag zich daardoor de best geklasseerde beloftenploeg voor de instroom naar de Tweede Divisie noemen.

De Arnhemmers stonden vooraf derde en speelden tegen, nummer vier, Jong FC Groningen. Een plek in de Tweede Divisie was al veilig gesteld dus er stond niet zoveel meer op het spel voor Jong Vitesse. De Groningers hadden zich vandaag echter kunnen plaatsen voor de Tweede Divisie, maar dat is ze niet gelukt.

Dat de ploegen dicht bij elkaar zitten, zag je ook in de wedstrijd. Beide teams waren aan elkaar gewaagd. Het was Jong Vitesse die uiteindelijk de wedstrijd wist te domineren en aan het langste eind trok.

Jong Vitesse kwam een aantal keer gevaarlijk voor de goal. Maar de laatste bal was telkens net niet goed genoeg. De Groningers gingen effectiever om met de kansen. Mimoen Mahi kende geen twijfel en maakte de openingstreffer, 0-1.

Daarna namen de Arnhemmers het initiatief. Net voor rust leidde dit tot een doelpunt. Mohammed Osman schoot de bal, vanuit een vrije trap, tegen de paal. De oplettende Julian Lelieveld kon daarna de bal binnen tikken, 1-1.

Bij Jong Vitesse kwam Jovi Munter na de rust in het veld voor Lars ten Teije. Munter was al gauw belangrijk voor zijn ploeg. Zijn voorzet werd slecht verwerkt door de Groningse doelman, waardoor Kai Huisman het winnende doelpunt kon maken, 2-1.

Jong Vitesse had nog een paar kansen om de score uit te breiden. Mitchell van Bergen leek te gaan scoren, maar het lukte hem niet de bal tussen de palen te krijgen. Het leek er sterk op dat Jong Vitesse nog een derde doelpunt zou maken. Arshak Koryan wist nog een keer de paal te raken.

De bezoekers waren in de tweede helft vooral gevaarlijk met de lange bal. Met twee snelle buitenspelers wisten ze daardoor nog wat kansen te creëren.

In de extra speeltijd was Jong FC Groningen dan ook nog een paar keer dichtbij de gelijkmaker.  Jeroen Houwen zorgde met een knappe redding dat de bal op de lat terecht kwam, waardoor de drie punten in Arnhem bleven.

Concurrent Jong AZ verloor van Jong Sparta waardoor Jong Vitesse een plekje opschuift.