28 mei 2018 In de media

Jong Vitesse sluit seizoen af met doelpuntrijk gelijkspel:3-3

Jong Vitesse heeft seizoen 2017|2018 afgesloten met een gelijkspel vs Be Quick 1887. De Arnhemmers kwamen al vroeg in de wedstrijd op 0-2. Door een tegendoelpunt diep in de blessuretijd, eindigde de wedstrijd in Haren alsnog in 3-3.
Na ruim een half uur spelen leidde Jong Vitesse met 0-2. Beide doelpunten kwamen op naam van aanvoerder Gino Bosz. Na rust zette de thuisploeg een tandje bij en maakte drie minuten na rust de aansluitingstreffer: 1-2. Jong Vitesse voerde daarna de druk op. Via een flitsende counter met Martijn Berden als eindstation, bracht Jong Vitesse de marge in de 54ste minuut weer terug naar twee doelpunten: 1-3.

In het laatste kwartier van de wedstrijd lag de wedstrijd weer volledig open. Ruim tien minuten voor tijd kwam Be Quick 1887 terug in de wedstrijd. Het was Michiel Rusch die de ploeg uit Haren op 2-3 schoot. Be Quick 1887, dat met een gelijkspel directe degradatie ontliep, kreeg het op de heupen. De thuisploeg gooide alles op alles en kwam in extremis alsnog op gelijke hoogte. Robert Talens stond in de slotseconden van de wedstrijd op de juiste plaats en schoot de gelijkmaker binnen: 3-3.

Door het gelijkspel speelt Be Quick 1887 nacompetitie voor lijfsbehoud.

Daarmee blijft kampioen Jong Vitesse ook de laatste wedstrijd van het seizoen ongeslagen en sluiten de Arnhemmers het seizoen af met 75 punten. Na een korte zomerstop maakt de Arnhemse equipe zich op voor seizoen 2018|2019 in de Tweede Divisie.