22 augustus 2016 In de media

Jong Vitesse onderuit tegen Jong Twente

Jong Vitesse heeft vanavond met 1-3 verloren van Jong FC Twente. Aanvaller Dylan George was driemaal trefzeker voor de ploeg uit Twente. Namens de ploeg van trainer John Lammers scoorde Kai Koreniuk.
Op de zonnige trainingsaccommodatie op Papendal speelde Vitesse vanavond haar eerste thuiswedstrijd in de Tweede Divisie. De eerste kans van de wedstrijd was voor FC Twente. Frederik Jensen kreeg de bal op zijn schoen, maar schoot de bal hoog over het doel van Vitesse-keeper Michael Tørnes. Niet veel later was het Arshak Koryan met de eerste kans voor Vitesse. Ook Kai Koreniuk  was gevaarlijk namens de Arnhemmers nadat Mohammed Osman de bal aan hem meegaf. De aanvaller mikte echter net naast het doel. In een snelle omschakeling van de Twentenaren viel het doelpunt aan de andere kant: 0-1. Doelpuntermaker was George.

Vitesse ging op zoek naar de gelijkmaker. Een vrije trap van Anil Mercan belandde tegen de paal. In de rebound was het Thomas Oude Kotte die snel bij de bal was, maar de bal ging net te hoog over het doel. Een paar minuten later was FC Twente opnieuw effectief. Na een voorzet kopte George zijn tweede treffer van de avond binnen. Yuning Zhang probeerde nog voor rust tot scoren te komen, maar Twente-doelman Stevens redde twee keer. Zhangs derde poging belandde op de lat.

In de tweede helft ging de ploeg van John Lammers wederom op zoek naar de eerste treffer. Het schot van Mercan werd geblokt en Jesse Schuurman probeerde het met het hoofd, maar zijn kopbal miste kracht. Na aandringen van de thuisploeg zet Koreniuk in de 80ste minuut de 1-2 op het scorebord. De Twentenaren braken nog een keer door en daarmee zette George de ploeg op een 1-3 voorsprong.

Jong Vitesse vs Jong FC Twente  1-3 (0-2)
’25 0-1 George; ’31 0-2 George; ’80 Koreniuk; ‘George