29 januari 2018 In de media

Jong Vitesse nipt langs HBS

Jong Vitesse heeft afgelopen zondag thuis gewonnen van HBS. De ploeg uit Den Haag werd op Papendal met 3-2 verslagen. De Arnhemse doelpunten werden door gemaakt Gino Bosz en Thomas Oude Kotte.
De beloftenploeg van trainer Joseph Oosting begon sterk aan de wedstrijd en kwam al in de zevende minuut op voorsprong door een rake vrije trap van Bosz. Vanaf twintig meter krulde Bosz de bal mooi in de hoek: 1-0. Niet veel later, in de 23ste minuut, maakte Jong Vitesse ook haar tweede treffer te maken. Vanuit een corner kopte Oude Kotte de bal in de kruising: 2-0. Jong Vitesse was beduidend sterker, maar wist de score niet nog verder op te laten lopen in de eerste helft. Vlak voor rust deed de ploeg van HBS-trainer Marcel Koning iets terug. In de 42ste minuut scoorde HBS uit een counter waardoor het terug in de wedstrijd kwam: 2-1.

Na rust kwam de ploeg uit Den Haag beduidend zelfverzekerder het veld op en wist zelfs in de 65ste minuut de score weer gelijk te trekken: 2-2. Een paar minuten later besliste uitblinker Bosz de wedstrijd met een verrassend schot. Hiermee zette hij de score op 3-2. Wat uiteindelijk ook de einduitslag werd.

Jong Vitesse doet met deze overwinning goede zaken in de 3de divisie. Met deze winst blijft de Arnhemse ploeg in het spoor van koploper UNA dat dit weekend geen steekje liet vallen en nipt won op bezoek bij HSC’21.