14 januari 2018 In de media

Jong Vitesse komt door winst dichterbij koploper UNA

Jong Vitesse speelde zondag 14 januari haar eerste wedstrijd na de winterstop tegen nummer vijftien Be Quick 1887.
Op Papendal pakte de Arnhemmers drie hele belangrijke punten, aangezien koploper UNA met 2-1 verloor van JVC Cuijk. Jong Vitesse nadert de nummer één nu op een punt en speelt haar volgende wedstrijd uit bij hetzelfde UNA.

De eerste helft waren de Arnhemmers heer en meester. Jong Vitesse had echter veel kansen nodig om de bal tegen het net te krijgen. Na een handvol kansen om zeep te hebben geholpen, opende Bo van Essen in de elfde minuut de score voor de thuisploeg, 1-0.

Met kansen van Sven van Doorm en Lars ten Teije voerde Jong Vitesse de boventoon, maar het lukten ze maar niet om de score te verdubbelen. Nadat Thomas Buitink in de achttiende minuut scoorde uit buitenspel positie, waardoor de goal werd afgekeurd, tikte hij tien minuten later de tweede goal van de middag binnen. In drie pogingen kreeg hij de bal achter de doelman van Be Quick 1887.

Na rust waren het de bezoekers die fel uit de startblokken schoten. Steeds vaker kwamen ze gevaarlijk voor het Arnhemse doel en uiteindelijk leverde dat de aansluitingstreffer op voor Be Quick 1887, 2-1.

De tweede helft was geen schim van de eerste. Het werd daardoor nog spannend en Be Quick kreeg tweemaal zelfs de kans op de gelijkmaker. Aan de andere kant versierde Lars ten Teije een strafschop voor Jong Vitesse. Gino Bosz schoot de strafschop hard in de rechterhoek zodat de keeper er niet bij kon, 3-1.

Ondanks de goal van Jong Vitesse was de slotfase allesbehalve saai. De Arnhemmers leken het even helemaal kwijt te zijn en kwamen niet veel verder dan de bal naar voren trappen en tegenhouden. Het werd helemaal billen knijpen toen Be Quick 1887 aanvoerder Robert Talens de 3-2 binnen kopte.

Uiteindelijk liep het met een sisser af en weet Jong Vitesse ultiem te profiteren van het puntverlies van koploper UNA. Zondag 21 januari speelt Jong Vitesse de topper tegen UNA op sportpark Zeelst in Zeelsternaren.