20 mei 2018 In de media

Jong Vitesse keert terug in tweede divisie

Jong Vitesse is vanmiddag kampioen geworden in de Derde Divisie zondag. De ploeg van trainer Joseph Oosting won op Papendal met 4-1 Van Blauw Geel ’38. De Arnhemmers keren daardoor, binnen één seizoen, terug in de Tweede Divisie.
Ruim 1000 supporters waren vanmiddag aanwezig op de trainingsaccommodatie in Arnhem om het beloftenelftal te steunen. De thuisploeg ging in de openingsfase direct op zoek naar de openingstreffer. Jesse Schuurman stuurde Van Essen weg met een mooie pass, maar zijn voorzet bereikte Lars Ten Teije net niet. Even later was het wel raak en zette de aanvaller Vitesse op een 1-0 voorsprong.

In de vijftiende minuut was het opnieuw raak voor de beloftenploeg. Julian Lelieveld breidde de voorsprong verder uit naar 2-0.

De Arnhemmers domineerden de eerste helft. Vlak voor rust beloonde het team zich met een derde treffer. Bo Van Essen nam de bal fraai aan en schoot hem prachtig binnen: 3-0.

Direct na rust deed Blauw Geel ‘38 iets terug. Vanuit een corner kopte Alexander Mols de bal binnen. Ook in de fase die daarop volgde werd de ploeg uit Veghel nog een aantal keer gevaarlijk. In een poging om een uitbraak te voorkomen, maakte Thomas Oude Kotte een overtreding waarna de bal op de stip ging. Keeper Brummel was scherp en wist de penalty te stoppen. In de rebound rolde de bal alsnog in het doel, maar scheidsrechter Van den Elzen keurde het doelpunt af wegens buitenspel.

De Arnhemmers wisten in de slotfase het feestje compleet te maken. Invaller Boyd Lucassen schreef het doelpunt op zijn naam.

Volgende week neemt Jong Vitesse het in de allerlaatste speelronde op tegen Be Quick 1887.