6 november 2018 In de media

Jong Vitesse in slotfase onderuit tegen Spakenburg

Jong Vitesse heeft zondag door een laat tegendoelpunt een zure nederlaag geleden. Voor sv Spakenburg wist Nathaniel Will in de 88e minuut het net te vinden en zo drie punten veilig te stellen ten koste van Jong Vitesse. Voor de ploeg van trainer Joseph Oosting was Ozgur Aktas trefzeker.
De wedstrijd op het trainingsaccomodatie op Papendal kwam uiterst moeizaam op gang. Jong Vitesse opende het vuur via Richie Musaba. Hij kapte naar binnen en leverde met links een voorzet af bij Hicham Acheffay, maar de inzet van de jonge Vitessenaar verdween naast het doel.

Waar er in het restant van de eerste helft door beide ploegen geen grote kansen gecreëerd werden, was dat in het tweede bedrijf allerminst het geval. Het elftal van Joseph Oosting ging nadrukkelijk op zoek naar het openingsdoelpunt en kwam via Mike de Beer en Lars Ten Teije heel dichtbij. De Beer probeerde het met zijn linker van een meter of twintig, maar zag zijn inzet rakelings over het doel van Spakenburg gaan. Slechts enkele minuten later kwam het leer zeer fortuinlijk voor de voeten van spits Ten Teije, maar Spakenburg-goalie Leon ter Wielen keerde zijn poging met een katachtige reflex.

Met nog twintig minuten op de klok was het echter Spakenburg dat de ban brak. Philip Ties kon zijn voet tegen een hoekschop zetten en verschalkte daarmee Jong Vitesse-sluitpost Bilal Bayazit in de verre hoek.

Jong Vitesse hergroepeerde zich nadat ze moesten incasseren en bleef de aanval zoeken, op weg naar de gelijkmaker. Aanvoerder Jesse Schuurman nam in de 82e minuut het doel van Spakenburg nogmaals onder vuur, maar Ter Wielen pareerde het stijlvolle schot met een even zo stijlvolle redding.

Enkele momenten later moest Ter Wielen echter toch zijn meerdere erkennen in een inzet van Aktas. Azzedine Dkidak leverde een strakke voorzet af in het strafschopgebied en Aktas benutte de kans met een machtige kopbal. Het duel leek af te stevenen op een gelijkspel, tot Will twee minuten voor tijd Bayazit passeerde met een droge knal: 1-2. Dit betekende een nederlaag voor Joseph Oosting en zijn mannen.