12 november 2016 In de media

Jong Vitesse deelt de punten met BVV Barendrecht

Jong Vitesse heeft zaterdagmiddag gelijkgespeeld tegen BVV Barendrecht. Waar de geel-zwarten er met de winst vandoor leken te gaan kwam Barendrecht in de slotfase terug tot 4-4. Abiola Dauda was de grote man aan Vitesse-zijde. Hij scoorde een knappe hattrick.
De openingsminuten waren voor Jong Vitesse. De beloften begonnen gevaarlijk via afstandsschoten van Nathan en Kai Koreniuk. Toch was het BVV Barendrecht dat als eerste tot scoren kwam. AanvoerderJoeri Potjes beging een fout achterin die niet onbestraft bleef door Barendrecht. Bas Mourits ging alleen op Jeroen Houwen af en schoof de bal beheerst langs de Vitesse-keeper.

Jong Vitesse kwam na de goal beter in de wedstrijd en wist in de twintigste minuut gelijk te maken. Thomas Oude Kotte veroverde de bal op het middenveld en zo konden de spelers van trainer John Lammers er razendsnel uitkomen. Arshak Koryan gaf ineens strak voor op Dauda. De spits faalde niet en schoot de 1-1 binnen. Vlak voor rust ramde de Nigeriaanse spits de bal voor de tweede maal achter de doelman van BVV: 2-1.

De tweede helft begon wervelend. Jong Vitesse scoorde vrijwel meteen na rust. Uit een vrije trap gaf Ota de bal strak voor en Dauda kopte de bal binnen. Daarmee maakte hij zijn hattrick compleet. Nog geen twee minuten later was het Tim Eekman die vanaf elf meter mocht aanleggen en scoorde. In de 50e minuut werd de marge teruggebracht naar twee doelpunten nadat Nathan in tweede instantie de bal prachtig over iedereen heen tilde.

Tot een kwartier voor tijd waren er vele kansen voor de Arnhemse beloften. Osman zag zijn inzet van de lijn gehaald worden en Calor kreeg een enorme kans maar beide kansen konden niet omgezet worden in doelpunten. Barendrecht scoorde via aanvoerder Jongman de aansluitingstreffer in de 79e minuut. Vitesse-doelman Jeroen Houwen had een aantal prachtige reddingen in huis maar moest in de 86e minuut het onderspit delven op de inzet van Esajas: 4-4. Dit betekende tevens de eindstand.

Jong Vitessse vs BVV Barendrecht 4-4 (2-1)
'12 Mourits 0-1; '20 Dauda 1-1; '45 Dauda 2-1; '47 Dauda 3-1; '49 Eekman (pen) 3-2; '50 Nathan 4-2; '79 Jongman 4-3; '86 Esajas 4-4