19 december 2016 In de media

Jong Vitesse boekt zege op FC Lienden

Jong Vitesse heeft afgelopen zondag met 2-1 gewonnen van FC Lienden. In eigen huis waren Mitchell van Bergen en Kai Koreniuk trefzeker voor de Vitesse-beloften. Mark Fennebeumer scoorde namens de bezoekers.
Jong Vitesse begon flitsend aan het duel met FC Lienden. Al na vier minuten spelen was het de 17-jarige Van Bergen die de score opende. De rappe vleugelaanvaller trok handig naar binnen en verschalkte FC Lienden-keeper Jan Schimmel met een bekeken schot van ruim 25 meter: 1-0. Na een half uur kwam FC Lienden met tien man te staan. Clubtopscorer Abderrahim Loukili kreeg zijn tweede gele kaart en moest dus het veld verlaten.

Het FC Lienden van trainer Hans Kraay Jr. kreeg voor rust nog een goede mogelijkheid op de gelijkmaker maar Vitesse-doelman Jeroen Houwen hield zijn doel schoon. In de tweede helft moest Houwen alsnog de bal uit het net vissen. Via een rake kopbal van Fennebeumer kwam FC Lienden op gelijke hoogte.

Met nog een kwartier op de klok was het Koreniuk die de nekslag toediende aan FC Lienden. De Amerikaan strafte een verdedigende fout genadeloos af door de bal hard in het dak van het doel te schieten: 2-1. De bezoekers gingen na het doelpunt van Koreniuk duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. De Vitesse-verdediging rechtte de rug en gaf geen grote mogelijkheden weg. Zo boekte het team van trainer John Lammers de broodnodige en terechte overwinning op  FC Lienden. Jong Vitesse hervat het seizoen na de winterstop op 15 januari. De beloften treden dan aan tegen Jong FC Twente.

Jong Vitesse vs FC Lienden 2-1 (1-0)
4’ Van Bergen 1-0; 53’ Fennebeumer 1-1; 74’ Koreniuk 2-1

Gele kaarten
25' Loukili; 37' Loukili; 45' Broekhof; 58' Bendadi; 63' Osman