20 november 2016 In de media

Jong Vitesse behaalt keurige zege op HFC: 2-0

Hoe onstuimig het weer was zondagmiddag, hoe ‘rustig’ was de wedstrijd van Jong Vitesse. Geen doelpuntenfestijn zoals vaak bij de beloften, maar een keurige 2-0 zege én ‘clean sheet’ via Koreniuk en Koryan.
Jong Vitesse startte in het duel met de Koninklijke HFC met een groot aantal selectiespelers. De ploeg had dan ook het betere van het spel in de eerste helft en kwam na negentien minuten op een 1-0 voorsprong. Veel grote kansen had het tot dan toe nog niet, maar na de prima voorzet van Lassana Faye werkte Kai Koreniu de bal van dichtbij achter de doelman. Doelman Houwen had het in de eerste 45 minuten uiterst rustig.

Na rust werd hij meer getest. Nadat de eerste kans weer voor de Arnhemmers was, Koreniuk schoot in goede positie net naast, moest Houwen enkele malen alert zijn op inzetten van de gasten. Het meer in evenwicht zijnde duel kende twintig minuten voor tijd de beslissing met de 2-0 van Arshak Koryan. Kai Koreniuk kwam alleen op de doelman af, legde af op Koryan die simpel kon afronden.

n het resterende deel kreeg Jong Vitesse kansen op meer treffers, maar Koreniuk (2x) en Osman zagen hun inzetten niet beloond worden. Aan de andere kant moet Thomas Oude Kotte nog wel een inzet van de doellijn koppen.

Jong Vitesse vs Koninklijke HFC 2-0 (1-0)
'19 Koreniuk 1-0; '70 Koryan 2-0