6 november 2016 In de media

Heracles boekt zege in Arnhem na interessante tweede helft

Heracles Almelo heeft zondag met 1-2 van Vitesse gewonnen. In een duel dat in de tweede helft pas op gang kwam, wist de ploeg van John Stegeman de drie punten over de streep te trekken.
Vitesse probeerde aan te dringen en zocht vanaf het eerste fluitsignaal de aanval. Dat leverde mogelijkheden op voor onder andere Ricky van Wolfswinkel en Nathan. Heracles kreeg vervolgens via Brahim Darri nog een grote kans, waarna het duel volledig inzakte. De ploeg van Henk Fraser had voor de theepauze nog op voorsprong kunnen komen, maar Van Wolfswinkel faalde.

Na de rust werd het duel interessanter. Vitesse kreeg via Miazga een grote kans en kort daarna stoomde Darri op Vitesse-goalie Eloy Room af. Gescoord werd er niet. Niet veel later was het dan toch raak. Van Wolfswinkel werd vrijgespeeld door Milot Rashica en daar wist de spits wel raad mee: 1-0. Het publiek, dat in de eerste helft amper vermaakt werd, kreeg ineens waar voor hun geld. Twee minuten later trok Darri de stand gelijk. De oud-Vitessenaar schoot geweldig raak van een meter of 25.

Een kwartier later kwamen de Heraclieden zelfs op voorsprong. Guram Kashia maakte in het strafschopgebied een overtreding op Bradley Kuwas, waarna de bal op de stip ging. Samuel Armenteros ging achter de bal staan en schoot de bal achter Room: 1-2. Vitesse, dat voor eigen publiek niet af wilde gaan, ging vervolgens vol op de aanval. Het leverde echter weinig op. Het duel eindigde in 1-2 en Vitesse verliet onder een luid fluitconcert van eigen aanhang het veld.