8 mei 2016 In de media

Gelijkspel niet genoeg voor Vitesse

Vitesse heeft zich niet kunnen plaatsen voor de play-offs. Het elftal kwam tweemaal op voorsprong in Enschede, maar speelde uiteindelijk met 2-2 gelijk. Bruno Uvini (eigen doelpunt) en Yuning Zhang maakte de treffers voor Vitesse.
De 19-jarige Yuning Zhang maakte zondagmiddag zijn basisdebuut in dienst van Vitesse. De middag begon goed voor de Arnhemmers. Al na drie minuten stond het team van trainer Rob Maas op voorsprong. Een corner van Kosuke Ota werd in eigen doel verwerkt door de Twentse verdediger Bruno Uvini: 0-1.

Vitesse startte fel en dat leverde een mogelijkheid op voor Marvelous Nakamba. Zijn afstandschot vloog net naast het doel. Echter was het in de 27ste minuut raak aan de andere kant. Zakaria EL Azzouzi probeerde het van afstand en schoot de bal in de bovenhoek: 1-1. FC Twente kreeg meer grip op de wedstrijd. Een vrije trap van Hakim Ziyech ging maar net via de paal naast. Het ging aardig op en neer in de Grolsch Veste, waar Vitesse werd gesteund door 500 supporters. De geelzwarten gingen op zoek naar de voorsprong. Renato Ibarra was meermaals de tegenstander te snel af. Net voor rust trok hij naar binnen en schoot op de lat. De ruststand was daardoor 1-1.

Na rust was de eerste kans voor Vitesse. Wederom kwam het gevaar uit een hoekschop van Kosuke Ota. De kopbal van Guram Kashia werd gepakt door doelman Nick Marsman. Ook Vako deed een poging, van afstand schoot hij naast het doel. Daarna was het dan eindelijk raak. Yuning Zhang kopte raak na een uitstekende voorzet vanaf de rechterflank van Renato Ibarra: 1-2.

Maar al snel was het 2-2. Chinedu Ede was eerder bij de bal dan Eloy Room en tikte binnen. Vitesse kon weer opnieuw op zoek gaan naar een voorsprong. Vako had een mogelijkheid, maar Ziyech ook. De spanning in de slotfase nam toe. Vitesse moest drie punten pakken om aanspraak te maken op een plek in de play-offs. Renato Ibarra kwam 1-op-1 met Nick Marsman, de doelman redde. Hij stond ook in de weg bij het schot van Milot Rashica. Het bleef daardoor steken op een gelijkspel.