8 mei 2016 In de media

Geen play-offs Vitesse na gelijkspel bij Twente

Vitesse heeft niet kunnen winnen in Enschede en is uitgeschakeld voor de play-offs. De Arnhemmers moesten winnen om recht te houden op de play-offs maar het bleef tegen FC Twente steken op 2-2.
De Arnhemmers begonnen voortvarend aan de wedstrijd want al twee minuten kwam de ploeg op voorsprong in Enschede door een eigen doelpunt van Bruno Uvini. Uit een hoekschop liep de verdediger de bal zo over de doellijn.

De Arnhemmers bleven de beste kansen krijgen, ook omdat FC Twente slordig speelde. Vitesse had niet heel veel moeite met het onzorgvuldige spel van de thuisploeg, in de omschakeling kreeg het zelf de beste kansen.

Ook in het vervolg van de eerste helft bleven de beste kansen voor Vitesse maar Milot Rashica en Yuning Zhang konden het beslissende tikje geven niet geven.

FC Twente creëerde daarentegen weinig maar uit de eerste beste kans was het wel gelijk raak. Zakaria El Azzouzi haalde van buiten de zestien verwoestend uit, 1-1. In het slot van de eerste helft was FC Twente nog het dichtstbij een treffer, Hakim Ziyech schoot de vrije trap op de paal.

Aan de andere kant is het Renato Ibarra, hij sneed naar binnen en schoot op doel maar Marsman kon redding brengen. Het was de laatste grote kans in de eerste helft.

De eerste mogelijkheid in de tweede helft was voor FC Twente. Eloy Room was snel genoeg zijn doel uit om een eventueel doelpunt te voorkomen. Vitesse dringt al snel weer aan en na vijf minuten was Guram Kashia gevaarlijk uit een corner, zijn inzet kon over de lat worden getikt door Marsman. Ook Valeri Qazaishvili was dichtbij, zijn schot ging net naast.

Ook Vitesse vertoonde slordigheden, Van der Werff glipte onder de bal door waardoor Ziyech door kon, zijn voorzet was echter een prooi voor Marsman. Een minuut of twee later is het raak aan de andere kant. Ibarra geeft de bal voor en Yuning Zhang bekroonde zijn eerste basisplaats met de 1-2.

Twente kwam al snel dicht bij de gelijkmaker, maar Ede kon de bal alleen aantikken en Room kon de bal pakken. Een minuut later is het wel raak, opnieuw Ede in de aanval en nu verschalkt hij Room wel, met een lobje. Vitesse moest op zoek naar de voorsprong en geeft Twente daarmee ruimte, de wedstrijd was weer helemaal open.

Vitesse had het moeilijk met de thuisclub. De Arnhemse dreiging is gering en Twente klopte op de deur.

In de 83ste minuut, was er een enorme kans voor Ibarra na een schitterende pass van Baker. Zijn inzet werd echter gekeerd door Marsman. Ook Rashica had de winnende op zijn schoen maar hij schoot hem recht op de keeper.

Opstelling Vitesse: Room, Diks, Van der Werff (78.Baker), Kashia, Ota; Nakamba, Yeini, Qazaishvili (87. Brown); Ibarra, Zhang, Rashica