11 februari 2018 In de media

Geel-zwart feestje compleet na overwinning op Feyenoord

Vitesse heeft vanmiddag met 3-1 gewonnen van Feyenoord. Na ruim twintig minuten opende Tonny Vilhena de score in GelreDome. Op slag van rust trok captain Guram Kashia de stand gelijk. Na rust bleven de Arnhemmers strijdvaardig. Bryan Linssen zette Vitesse, na een rode kaart voor Basacikoglu, op voorsprong. In de slotfase schreef de aanvaller een tweede treffer op zijn naam.
Henk Fraser startte de wedstrijd tegen regerend landskampioen Feyenoord met hetzelfde elftal als in Den Haag. Roy Beerens verscheen aan de aftrap en de eerste kans van de wedstrijd was voor hem. Hij kwam gevaarlijk door, maar schoot de bal rakelings naast het doel van keeper Brad Jones. Linssen was niet veel later ook gevaarlijk, maar de Rotterdamse verdediging zat er net op tijd tussen.

Na twintig minuten spelen was het Jørgensen die de eerste mogelijkheid voor Feyenoord creëerde. Hij liep op het doel af, maar Remko Pasveer was alert en kwam goed uit. Slechts twee minuten later lag de bal wel in het net. Vilhena kwam door aan de linkerkant en plaatste de bal in de rechterhoek: 0-1.

Matt Miazga kreeg een dot van een kans toen hij de bal, vanuit een corner, op de lat kopte. Het tempo van de wedstrijd bleef hoog en Vitesse zocht naar mogelijkheden. Vlak voor rust was het raak voor Kashia. De captain kopte de bal vastberaden binnen: 1-1.

Linssen kreeg op slag van rust de mogelijkheid om de voorsprong uit te breidden, maar doelman Jones wist zijn inzet te keren waarna scheidsrechter Higler het rustsignaal afgaf.

Ook in de tweede helft begonnen de Arnhemmers strijdvaardig. Na een slim balletje van Thomas Bruns op Linssen, mocht Mount uithalen. Doelman Jones kon de inzet nog net keren. Een gevaarlijke kopbal van Miazga volgde. Vitesse wist na een rode kaart voor Bilal Basacikoglu direct te profiteren. Een voorzet van Roy Beerens werd door Linssen fraai binnen gekopt: 2-1.

Enkele minuten later was het opnieuw Linssen met een gigantische kans. Vanuit een lage hoekschop knalde de Limburger de bal op de lat. Een prachtige omhaal, wederom van Linssen, verdween naast het doel. Na een tweede rode kaart voor Feyenoord, ditmaal voor Tyrell Malacia, bleef de Vitessenaar doorzetten tot het in de 86ste minuut wel lukte. Hij kopte zijn tweede treffer van de middag binnen: 3-1.

In de slotfase kwamen de Arnhemmers nog meermaals in de positie om de score verder uit te breiden. Debutanten Thomas Buitink en Vyacheslav Karavaev waren beide gevaarlijk in het zestienmeter-gebied. Vitesse sloot de middag af met een overwinning op Feyenoord.