3 december 2017 In de media

Fraser: Meer lef tonen

Henk Fraser baalt stevig van de nederlaag van Vitesse bij Feyenoord (1-0). De Arnhemse formatie heeft zaterdag in De Kuip te laat lef getoond.
Vitesse was de eerste twintig minuten niet bij de les, stelde Fraser zaterdagavond. Dat leverde een gepeperde rekening op.

,,Tegen de topteams van de eredivisie kan je een bal niet laten lopen”, zei de coach. ,,Dan is opperste concentratie vereist. Die goal is exemplarisch. En het ligt helemaal niet aan Remko Pasveer. Matt (Miazga) stapte uit, Lassana (Faye) blijft op links hangen en Navarone (Foor) verdedigt niet terug. Alles lag open. Guram laat dan Jörgensen ook nog eens lopen en gaat in de goal staan. Bij dat doelpunt ging aan onze kant veel fout.”

Vitesse kon de schade niet meer herstellen. ,,We hadden hier toch zeker een punt aan moeten overhouden”, oordeelde Fraser. ,,Voor rust krijgen we kansen. Na rust niet meer, maar zijn we wel dwingend. Dan tonen we wel initiatief aan de bal. Lef. Het publiek werd onrustig. Maar de harde realiteit is dat we verliezen.”