22 januari 2017 In de media

Fraser onthult trucje en haalt uit naar aanvoerder Kashia

Vitesse begon zaterdag dramatisch aan de wedstrijd tegen FC Groningen, maar herpakte zich na rust. Trainer Henk Fraser gaf na afloop toe de scheidsrechter een beetje te hebben gefopt.
Halverwege de eerste helft ging doelman Eloy Room van Vitesse plotseling op de grond zitten. De keeper gaf aan behandeld te moeten worden en juist in die periode riep Fraser zijn hele ploeg bij elkaar om het systeem om te gooien. 'Het past volgens mij binnen de regels en dan moet je daar gebruik van maken', zei Fraser na afloop met een glimlach tegenover FOX Sports. 'Wat men daar verder van vindt, maakt me niet uit.'

Fraser walgde van het spel van zijn ploeg in de eerste helft. 'We begonnen heel apathisch, dat zag je ook bij het doelpunt. Ik vond de eerste helft heel storend. We waren veel te afwachtend en corrigeerden elkaar niet. Daar ontbreekt het ons wel vaker aan. We hebben in de tweede helft hart getoond, maar eigenlijk hebben we de wedstrijd vergooid in de eerste helft en dan moet je waarschijnlijk blij zijn dat je nog een punt pakt.'

Opvallend was dat aanvoerder Guram Kashia na rust niet meer terugkeerde op het veld. Fraser: 'Soms probeer je ook mensen te irriteren. Bij mij was de irritatie heel erg hoog en ik vind dat ik ook beslissingen moet nemen. Ik ben heel erg gecharmeerd van Guram, maar hij moet ook leiding geven in wedstrijden waarin het minder gaat. Ik vond het vandaag te weinig, daarom koos ik voor de duelkracht van Matt Miazga. Ik had Leerdam ook kunnen wisselen, Yeini ook. En dat zijn juist de spelers met de meeste ervaring. Ik wil hen niet afvallen en dat doe ik ook niet, maar zij zijn midden twintig en moeten juist opstaan als het lastig gaat.'

Kelvin Leerdam gaf na afloop aan dat Fraser woest was tijdens de rust. 'In de rust hebben we op ons donder gekregen, iedereen individueel zo'n beetje. Iedereen weet hoe Fraser is. Hij is een winnaar en hij weet dat wij genoeg winnaars in onze ploeg hebben, maar we speelden niet met ons hart. Ik werd ook aangepakt. Ik ken de trainer al heel lang, hij weet dat hij alles tegen mij kan zeggen.'

Faber
FC Groningen-trainer Ernest Faber was na het 1-1 gelijkspel een stuk rustiger dan zijn collega. 'Als we vandaag hadden willen winnen, hadden we de 2-0 moeten maken. Dat gebeurde niet en daarna hadden we het moeilijk. De eerste helft was voor ons en de tweede helft was voor Vitesse. Dan moet je tevreden met een punt. Ik kan mijn ploeg niets verwijten, ze hebben er alles aan gedaan.'