30 juli 2017 In de media

Fraser na zege op Reading: meer dan uitstekend resultaat

Henk Fraser van Vitesse was blij met de zege op Reading (3-2). De trainer was zaterdag over zowel de uitslag als het vertoonde spel te spreken. Al bleef de coach van de Arnhemse club kritisch
,,We hebben een hele goede eerste helft gespeeld, het voetbal zag er verzorgd uit”, zei Fraser. ,,Na rust gingen zij meer de beuk erin gooien. In de fase dat de tegenstander agressiever gaat spelen, moeten we ervoor gaan zorgen dat we geen tegengoals krijgen. Dat gebeurde tegen Sparta Praag (1-1, red.) en nu weer.”

Vitesse kwam in de eerste helft via Bryan Linssen en Tim Matavz op een 2-0 voorsprong. Matavz maakte kort na rust ook de derde Arnhemse treffer. Reading deed later in de tweede helft iets terug via John Swift (strafschop) en Adrian Popa.

,,Deze wedstrijd was een goede testcase”, vervolgde Fraser. ,,We hebben laten zien dat we goed kunnen voetballen, maar ook niet bang zijn tegen een ploeg die behoorlijk tekeergaat. We hebben de laatste weken vooral geoefend tegen clubs die dicht tegen de start van de competitie zitten. Sparta Praag, Reading. Zij deden er alles aan om te winnen. Daarom is dit gewoon een meer dan uitstekend resultaat.”