23 april 2017 In de media

Feyenoord eenvoudig langs Vitesse

Feyenoord heeft zondagmiddag een eenvoudige zege geboekt op Vitesse. De koploper van de Eredivisie was met 0-2 te sterk voor de Arnhemmers.
Vanaf de aftrap was de intentie van Feyenoord duidelijk: Vitesse vast zetten en op zoek gaan naar de vroege openingstreffer. Via Jens Toornstra kreeg de ploeg de eerste kans, maar de middenvelder schoot voorlangs.

Na tien minuten was het wél raak. Na een corner kwam de bal voor de voeten van Toornstra, die de bal weer voor het doel bracht en daar kon Nicolai Jörgensen van dichtbij raak schieten: 0-1.

Feyenoord bleef de dominante ploeg en binnen het half uur was het ook 0-2. Toornstra gaf de bal voor en Jörgensen kopte binnen. Via Steven Berghuis kreeg het vervolgens voor rust nog kans op de 0-3, maar de vleugelspeler schoot op de paal.

Het spelbeeld na rust bleef hetzelfde. Ondanks ingrijpen van Henk Fraser, hij wisselde twee keer in de rust, kon Vitesse geen vuist maken. Na ruim een uur spelen werd de ploeg enigszins gevaarlijk, maar Brad Jones bracht redding op een schot van Milot Rashica.

Grote kansen voor Feyenoord bleven uit, waardoor de 0-2 ruststand ook de 0-2 eindstand was. Feyenoord loopt dankzij de zege, voor even, uit op nummer twee Ajax. Het verschil is nu vier punten. De Amsterdammers nemen het zondagmiddag in Eindhoven nog op tegen nummer drie PSV.