14 december 2014 In de media

FC Groningen en Vitesse verwennen toeschouwers niet

Het duel tussen FC Groningen en Vitesse heeft vandaag geen winnaar opgeleverd. Beide middenmoters maakten er bij vlagen een aardig duel van, maar bleven steken op 1-1.
Daar schoten beide ploegen op de ranglijst niet veel mee op. Groningen blijft bovenin in de middenmoot, Vitesse staat daar enkele plekken onder.

Bij de thuisploeg mocht Mimoun Mahi in de spits beginnen. Trainer Erwin van de Looi gokte met de rappe buitenspeler voorin op meer snelheid. Die werd in de eerste twintig minuten ook prima uitgebuit, alleen bleek de 20-jarige aanvaller niet al te scherp in de afronding. Twee keer stond hij één op één met Vitesse-doelman Eloy Room, twee keer produceerde hij slechts een rollertje.

Ook Vitesse was met een andere spits aan het duel begonnen dan de laatste weken. Trainer Peter Bosz koos in de punt voor Bertrand Traoré, die de voorkeur kreeg boven Abiola Dauda. De huurling van Chelsea viel aanvankelijk vooral op door constant buitenspel te staan, maar zorgde vlak voor rust wel voor het openingsdoelpunt. Traoré kreeg de bal op de rand van het strafschopgebied en schoot vervolgens met zijn rechtervoet via de binnenkant van de paal de 0-1 in de verre hoek.

Vitesse leek na rust door te willen drukken, maar kreeg na een uur de gelijkmaker tegen. Mahi verraste Room van afstand met een zwabberbal, die door de Vitessedoelman matig werd verwerkt. In de rebound was Tjaronn Chery net iets alerter dan Kelvin Leerdam: 1-1. Beide ploegen aasden in het slot nog op de winnende treffer. Vitesse was daar in de tachtigste minuut via invaller Zakaria Labyad dichtbij – hij schoot in alle vrijheid hoog over – maar de grootste kans was in blessuretijd voor Michael de Leeuw. Zijn kopbal werd van de lijn gehaald.