10 december 2018 In de media

Driepunter voor veerkrachtig Jong Vitesse

Jong Vitesse heeft zaterdagavond een belangrijke zege geboekt op SVV Scheveningen. In eigen huis werd het door treffers van Mike de Beer en Jesse Schuurman 2-1 voor de ploeg van trainer Joseph Oosting.
Jong Vitesse kwam al in de tweede minuut op achterstand. Na matig uitverdedigen belandde de bal voor de voeten van Levi Schwiebbe, die vervolgens het hoofd van Mehmet Aldoğan vond. De spits van Scheveningen liet op zijn beurt doelman Bilal Bayazit kansloos.

De Beer maakt gelijk
Halverwege de eerste helft kwam Jong Vitesse op gelijke hoogte. De bezoekers hadden moeite met het verwerken van een indraaiende cornerbal van Patrick Vroegh, waarna De Beer met een lage schuiver in de verre hoek voor de 1-1 zorgde.

Voorsprong
Even later nam Jong Vitesse de leiding op Papendal. Vroegh kon voorzetten en zocht Schuurman. De aanvoerder was de sterkste in de lucht en knikte de 2-1 tegen de touwen. Dit was tevens de ruststand.

De paal
Kort na de thee leek Anil Mercan de 3-1 op het scorebord te zetten. Zijn schot vanaf een meter of zestien spatte echter uiteen op de paal. Enkele minuten hierna mocht Hicham Acheffay vrij uithalen, maar zijn inzet werd gekeerd door Scheveningen-goalie Björn Bénard. Scheveningen moest in het slot van de wedstrijd verder met tien man, toen Samir El Moussaoui met zijn tweede geel vroegtijdig kon douchen.

Jong Vitesse komt goed weg
Twee minuten voor het einde leek Jong Vitesse alsnog de deksel op de neus te krijgen. Een afstandsschot van Sergi Roeleveld werd gepareerd door Bayazit, maar uit de rebound kreeg Joël Donald de uitgelezen mogelijkheid om de 2-2 te maken. Van dichtbij schoot hij echter hard op de paal, waardoor de drie punten in Arnhem bleven.