Archief
Dodelijk Vitesse wint al voor rust van zwak ADO 03/02/2017

Vitesse heeft vrijdagavond met gemak gewonnen van ADO den Haag dat op eigen veld amper wat liet zien. Zonder zelf groots te spelen had de ploeg van Henk Fräser de winst al voor rust binnen: 0-2.

Vitesse en ADO lieten een weinig spectaculaire 1e helft zien. De Haagse trainer Zeljko Petrovic haalde vlak voor de transferdeadline nog 5 aanwinsten binnen. Met Abel Tamata, Guyon Fernandez, Donny Gorter, Randy Wolters en Abdenasser El Khayati moest hij het tij in de Hofstad gaan keren. Fernandez, El Khayati en Wolters stonden meteen in de basis, maar zagen Vitesse voor rust al toeslaan.

Tighadouini
Na 29 minuten scoorde Adnane Tighadouini met de 1e gerichte doelpoging van Vitesse de 0-1. Niet veel later omzeilden de Arnhemmers de Haagse buitenspelval. Nathan speelde met een steekpass Kelvin Leerdam vrij. Die bleef rustig en bediende Ricky van Wolfswinkel. De spits tekende in een leeg goal voor zijn 10e doelpunt van dit seizoen: 0-2

Weinig genot
Ook in de 2e helft viel er weinig te genieten in Den Haag. Vitesse controleerde de pot makkelijk tegen het onmachtige ADO. Daar veranderde ook de ingevallen Haagse debutant Donny Gorter en Mike Havenaar niets aan. De voormalige Vitesse-spits keerde terug bij ADO na lang blessureleed.

Nog wat kansjes
Vitesse stichtte nog wat gevaar met schoten van Milot Rasica, Tighadouini en invaller Navarone Foor maar de Arnhemmers geloofden het verder wel. De bij Vitesse op huurbasis teruggekeerde Kevin Diks bleef 90 minuten op de bank.

1e winst in 4 jaar
Door de 0-2 winst boekte Vitesse de 1e zege in de hofstad in bijna 4 jaar. Op 16 maart 2013 zorgden Wilfried Bony (met 2 goals), Marco van Ginkel en de huidige ADO-spits Mike Havenaar destijds voor een klinkende 0-4 zege.


Bron: Sportnieuws.nl / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl