24 januari 2015 In de media

Bosz witheet: ‘Had ik maar meer mogen wisselen’

Peter Bosz had geen goed woord over voor het spel van Vitesse op bezoek bij SC Heerenveen. In Friesland moest de trainer van de Arnhemmers lijdzaam toezien hoe zijn ploeg al na tien minuten op een 2-0 achterstand stond en uiteindelijk met 4-1 verloor.
'We hebben geheel terecht verloren en zijn afgetroefd op alle fronten', stelde Bosz in gesprek met de NOS. 'Ook bij een 2-0 achterstand kregen wij nog kansen. Die maakten we niet, waardoor we achter de feiten aanliepen en een verloren wedstrijd speelden. Heerenveen speelde heel erg goed en wij héél erg slecht. Dan krijg je dus zo'n wedstrijd. Omdat we op alle fronten zijn afgetroefd, is het eigenlijk ook een beetje misplaatst om over onze gemiste kansen te praten…'

In de rust greep Bosz hard in. Hij gebruikte zijn drie wisselmogelijkheden door Wallace, Jan-Arie van der Heijden en Josh McEachran naar de kant te halen. Dan Mori, Uros Djurdjevic en Kevin Diks moeten moesten vervolgens hun opwachting maken. 'Ik mocht niet meer wisselen, had dat maar gemogen', vertelde Bosz. 'Tegen de andere acht heb ik gezegd dat ze geluk hadden om de prestatie uit de eerste helft nog recht te zetten. Ik vond die ingreep eigenlijk heel logisch. Verdedigend klopte er bij ons helemaal niets van. Het was zo verschrikkelijk slap. Ik dacht, laten we dat eerst maar eens repareren. De spelers vertelden in de rust zelf al dat het een wanprestatie was en dat je zo niet aan wedstrijden kunt beginnen óf zo kunt verdedigen. Dat hoefde ik niet meer te zeggen. Uiteindelijk hebben we heel terecht verloren.'