17 december 2016 In de media

Berghuis en Elia doorslaggevend in overwinning Feyenoord

Feyenoord heeft de eerste seizoenshelft overtuigend afgesloten. In eigen huis werd Vitesse met 3-1 verslagen.
Opmerkelijk genoeg lag het initiatief in het eerste kwartier niet bij Feyenoord, maar was Vitesse de betere ploeg. Speldenprikjes van Marvelous Nakamba en Lewis Baker zorgden voor gevaar, maar waren niet trefzeker. Eljero Elia was dat na een kwartier wél: na een fout van Kelvin Leerdam leverde Feyenoords eerste kans gelijk een doelpunt op. Vitesse liet zich echter niet uit het veld slaan en deed negen minuten later iets terug via Adnane Tighadouini.

Daarna trok Feyenoord het spel naar zich toe en dat resulteerde in de 42ste minuut in een voorsprong. Een prachtige voorzet van Eljero Elia werd binnengekopt door Steven Berghuis, die Vitesse-back Kosuke Ota te slim af was. In de tweede helft gooide dezelfde Berghuis de wedstrijd in het slot: een goed gemikt schot in de verre hoek was keeper Eloy Room te machtig.

Feyenoord heeft door de zege de koppositie in de Eredivisie sterker in handen. De voorsprong op runner-up Ajax bedraagt zes punten en op nummer drie PSV negen punten. De Amsterdammers en de Eindhovenaren spelen zondag in de ArenA tegen elkaar.