10 november 2018 In de media

Beauty Ødegaard roept opmars FC Utrecht halt toe

Vitesse heeft zaterdag een einde gemaakt aan een sterke reeks van FC Utrecht in de Eredivisie. De Arnhemmers zegevierden dankzij goals van Bryan Linssen en Martin Ødegaard na rust.
Vitesse komt nu in punten gelijk met FC Utrecht op plaats vijf.

Het treffen tussen de voormalig bondscoaches van Rusland Leonid Slutsky en Dick Advocaat was er één dat lange tijd nauwelijks kon bekoren. Vitesse en FC Utrecht deden voor rust weinig om het publiek te vermaken. Pogingen van Matús Bero, Roy Beerens en Oussama Darfalou misten richting en ook Alexander Büttner en Navarone Foor schoten tekort in de afronding.

FC Utrecht, dat de laatste vier competitieduels stuk voor stuk winnend afsloot, miste stootkracht en kabbelde richting de rust. Gyrano Kerk raakte de bal verkeerd met het hoofd na een prachtpass van Oussama Tannane en stuitte bij een latere poging, na uitstekend samenspel met diezelfde Tannane, op doelman Eduardo.

Een klein kwartier na rust brak Linssen de ban. De buitenspeler vond na voorbereidend werk van Foor en Beerens met een bekeken schot de verre hoek en zette Vitesse zo op voorsprong: 1-0. Zijn treffer werkte bevrijdend voor de wedstrijd, want zeven minuten later zette Martin Ødegaard zijn elftal op fraaie wijze op 2-0. De Noor vond vanuit een vrije trap met links de hoek naast David Jensen en tekende zo voor zijn eerste competitiegoal in Arnhemse dienst.

Advocaat bracht terstond Cyriel Dessers binnen de lijnen, in de hoop een schokeffect te forceren. De Belgische aanvaller liet direct een prima mogelijkheid onbenut, maar maakte dat even later goed. Nadat teamgenoot Timo Letschert op de paal kopte was de volgende mogelijkheid raak: Dessers veranderde een schot van mede-invaller Lukas Görtler van richting en liet Eduardo zo kansloos: 2-1. De opleving van FC Utrecht kreeg geen vervolg.

Vitesse hield de rijen beter gesloten na de aansluitingstreffer van Dessers en trok de zege over de streep. Thomas Bruns liet zelfs nog na de 3-1 voor zijn rekening te nemen. Met drie wedstrijden tegen clubs uit het rechterrijtje in aantocht zal de ploeg van Slutsky hopen een vaste plek in de topvijf te bemachtigen.