26 augustus 2017 In de media

AZ verslaat Vitesse in Arnhem

AZ heeft zaterdagavond op basis van uitstekend veldspel gewonnen van Vitesse met 1-2.
Al na drie minuten kon de meegereisde supportersschare uit Alkmaar hardop juichen. Het was niemand minder dan Wout Weghorst die zijn derde goal van het seizoen maakte voor AZ in zijn derde duel.

Een rampzalige start voor Vitesse, dat in het eigen GelreDome probeerde snel de schade te herstellen. Met name Tim Matavz had meer kunnen doen om de 0-1 weg te poetsen in Arnhem, al kreeg AZ de beste kansen.

Na de theepauze zou de Sloveen alsnog een duit in de zak doen. In de 68e minuut liet hij zijn naam noteren op het scoreformulier door een voorzet van Linssen binnen te koppen.

Tien minuten voor tijd scoorde Weghorst ook zijn tweede van de wedstrijd, wederom op aangeven van Vejinovic. Het was genoeg om de drie punten mee naar Alkmaar te nemen.