19 februari 2017 In de media

Ajax behaald samengeknepen billen overwinning op Vitesse

Ajax houdt de druk vol op Feyenoord. De nummer twee van de Eredivisie pakte zondagmiddag met samengeknepen billen de volle buit bij Vitesse: 0-1.
De enige treffer van de wedstrijd kwam op naam van Davy Klaassen. De aanvoerder speelde sterk, nam zijn ploeg op sleeptouw en leidde zijn doelpunt na 26 minuten zélf in. Hakim Ziyech veroverde de bal op de eigen helft bij Milot Rashica, na een vermeende overtreding, leverde de bal in bij Klaassen, die vervolgens op de rand van de zestien ook het eindstation was: 0-1.

Het was alweer de negende openingstreffer van Klaassen, iets wat niemand in de Eredivisie hem dit seizoen nadoet. Het was hoe dan ook niet allemaal rozengeur en maneschijn voor de Ajax-kapitein. In de tweede helft liet hij de grootste kans op de 0-2 liggen door een penalty op de vuisten van Vitesse-keeper Eloy Room te schieten.

Die fout kwam Klaassen en Ajax niet duur te staan. Wel leidde het ertoe dat de bezoekers uit Amsterdam met samengeknepen billen de wedstrijden moesten uitspelen.

Vitesse klopte in de slotfase op de deur, maar doelman André Onana hield zijn doel schoon – en voor de zesde keer op rij de nul.