Archief
Advocaat: "Slutsky is een topcoach" 10/11/2018

Vitesse-FC Utrecht is niet alleen een cruciaal duel voor de twee ploegen die de beste van de rest willen worden, maar ook een confrontatie tussen twee voormalige bondscoaches van Rusland

„Ik ken Dick Advocaat erg goed en ik ben blij hem weer te zien, maar het wordt geen wedstrijdje Slutsky-Advocaat. Het gaat om Vitesse en FC Utrecht”, aldus Vitesse-trainer Leonid Slutsky.

Heel populair

Slutsky spreekt vol lof over Advocaat, die hij in de Russische competitie heeft leren kennen als trainer van de tegenstander. „Hij is de beste trainer aller tijden van Zenit Sint-Petersburg, want hij is niet alleen kampioen van Rusland geworden, maar heeft ook de UEFA Cup en de Europese Super Cup gewonnen. Hij is nog altijd heel populair in Rusland.”

Wederzijds respect

Het onderlinge respect is wederzijds. Advocaat vindt Slutsky een verrijking voor de Eredivisie. „Een goede man. Op zich is het een goede zaak als mensen met andere ideeën ook eens de kans krijgen. We vinden het heel normaal als een Nederlandse trainer in Rusland aan de slag gaat. Waarom niet eens andersom?

Dit is een trainer met een grote reputatie. Hij heeft bij een van de grootste clubs, zo niet dé grootste club in Rusland gewerkt (CSKA Moskou, red.). En ook nog eens heel succesvol. Sowieso ben je een topcoach als je vijf, zes jaar bij een topclub kan werken. Anders houd je het niet vol.”


Bron: TG / Foto's SV Deel online:  
https://cleanmat.eu/nl https://cleanmat.eu/nl