Archief
"De samenwerking met Chelsea is voor ons een ontzettende verrijking", 03/02/2017

Vitesse is blij met de samenwerking met Chelsea. De Arnhemmers plukten de vruchten van huurdeals, zo stelt technisch directeur Mo Allach in De Telegraaf.

'Denk aan Traoré, die nu bij Ajax speelt. Voor ons een ontzettende verrijking'vrijdag 3 februari 2017 om 08:06

 Hij noemt onder meer Lewis Baker en Ajax-aanvaller Bertrand Traoré als voorbeelden.

"De selectie is er kwalitatief sterker op geworden. De samenwerking met Chelsea is perfect", vertelt Allach, die zag dat er al 21 huurlingen van Chelsea naar Vitesse kwamen. "Vijf of zes jaar geleden hebben zij ontzettend geïnvesteerd in de academie. Er loopt daar waanzinnig veel talent rond. Dat zijn spelers die normaal niet haalbaar zijn voor ons."

"Denk aan Lewis Baker of in het verleden Bertrand Traoré, die nu bij Ajax speelt. Voor ons is dat een ontzettende verrijking", meent Allach. Hij stuurt ook mensen naar Engeland om de talenten te scouten. "Door het huren van zulke spelers krijgen jongens in onze jeugd juist de tijd om door te stromen naar de eerste selectie. Ik geef ze als het ware perspectief, omdat die jongens van Chelsea hier slechts tijdelijk spelen."

Vitesse is ook gedwongen tot het halen van huurlingen. "Grote transfersommen kunnen we nog altijd niet betalen. Ik ben er honderd procent van overtuigd dat deze club over een paar jaar stabiel is, omdat er spelers doorbreken vanuit de jeugd", aldus Allach.
 

Bron: Voetbalprimeur / Foto's SV Deel online:  
www.gelderlander.nl www.gelderlander.nl